Fiziksel Tıp & Rehabilitasyon

Güncel Blog Yazıları

Nokta Atış Tedavisi

07-Haz-2023 | Doç. Dr. Ferdi YAVUZ Daha fazla bilgi
Ozon Tedavisi Ankara

Ozon Tedavisi

26-Ağu-2021 | Doç. Dr. Ferdi YAVUZ Daha fazla bilgi

Proloterapi

26-Ağu-2021 | Doç. Dr. Ferdi YAVUZ Daha fazla bilgi

PROLOTERAPİ NEDİR?

Proloterapi Nedir?

Proloterapi, hasar görmüş eklem ve bağları güçlendirmek amacı ile çeşitli proliferan solüsyonların ( yüksek yoğunluklu şeker solüsyonları) enjeksiyonu ile karakterize alternatif bir tedavi yöntemidir.

Proloterapi Nasıl Etki Göstermektedir?

Proloterapide uygulanan iğne travması sonucunda, enjeksiyon bölgesinde bir iyileşme mekanizması başlar. Uygulanan yüksek yoğunluklu şeker solüsyonları irritan özellik göstererek, dokuda daha belirgin bir iyileşme yanıtının oluşmasına neden olmaktadır. Aslında etki mekanizması tamamen vücudun kendi iyileşme mekanizmasını aktive ederek, hasarlı dokunun kendini yeniden onarması prensibine dayanmaktadır.

Proloterapi Ankara

Proloterapi Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

Bel ve boyun fıtıklarında, omuzun kas-tendon yırtıklarında, tekrarlayan omuz çıkmalarında, tenisçi dirseği, elbileğinin yumuşak doku lezyonları, kalça ve diz eklemi kireçlenmeleri, ön çapraz bağ yaralanmaları, menisküs lezyonları, ayakbileği bağ yaralanmalarında ve sık tekrarlayan ayakbileği burkulmalarında sık olarak uygulanmaktadır.

Proloterapi Tedavisi Ne kadar Sürer ve Ne sıklıkta Uygulanır?

Proloterapide her bir seans uygulanan bölgeye göre değişmekle beraber ortalama 5-10 dk sürmektedir. Proloterapi uygulamaları 3 hafta aralıklarda ortalama 4-6 seans şeklinde uygulanmaktadır.

Proloterapi Kimlere Uygulanmaz?

Hamilelerde, kanser hastalarında, uygulama bölgesinde enfeksiyon varsa ve kan sulandırıcı ilaç kullananlarda (coumadin) uygulanmaz.